img

Kotona teetetyn työn kustannukset voi osittain vähentää verotuksessa.

Vähennyksen voi tehdä:

* kotitaloustyöstä

* hoiva- tai hoitotyöstä

* asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja parannustyöstä


Vähennys myönnetään sinä vuonna, jona työkorvaus on maksettu.

Kotitalousvähennyksen saa tehdä kotitaloustyöstä maksetusta työn osuudesta, ei matkakuluista tai tarvikkeista. Vähennyksen saa esimerkiksi, jos palkkaa siivoojan tai hoitajan, teettää remontin, tai maksaa tietokoneen asentamisesta. Vähennyksen saa riippumatta siitä palkkaako työntekijän itse vai yrityksen kautta.

Kotitalousvähennyksenä voit vuonna 2020 vähentää 40 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta. Kotitalousvähennys vuonna 2020 on 2 250 euroa/henkilö ja puolisoiden kotitalousvähennys voi maksimissaan olla 4 500 euroa.

Omavastuu on 100 euroa ja se vähennetään vain kerran.

Esimerkki: jos maksat yritykselle 1000 € tehdystä työstä, vähennyksen osuus on 40 % eli 400 €. Kun summasta vähennetään 100 € omavastuu, verotukseen tehtävä euromääräinen vähennys on 300 €.

Esim. Tuntihinnastamme 31,50 € verovähennys 40% on 12,60 €, jolloin asiakkaan maksettavaksi jää 18,90 €.

Autamme asiakkaitamme liittämään palvelumme kustannukset veroilmoitukseen kotitalousvähennyksen saamiseksi. Kotitalousvähennyksen lomakkeen löydät verohallinnon sivuilta http://www.vero.fi

Kuka on oikeutettu vähennykseen?

Kotitalousvähennyksen saa henkilö, joka maksaa asunnossaan tehdystä tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä tai asuntonsa kunnossapidosta taikka perusparannuksesta palkkaa tai työkorvausta.

Myös avopuoliso voi saada kotitalousvähennyksen, jos hän asuu asunnossa ja on maksanut vähennykseen kuuluvia kustannuksia. Avopuolisolla ei tarvitse olla omistusoikeutta asuntoon.

Vähennyksen siirtäminen toiselle koskee vain verotuksellisesti puolisoina pidettäviä henkilöitä.

Vuoden 2005 alusta alkaen vähennyksen on saanut myös työstä, joka on tehty omien, puolison tai edesmenneen puolison vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Palveluseteli on yksi sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistapa kunnissa. Ideana on, että sillä voi hankkia tarvitsemansa sosiaali- ja terveyspalvelun kunnan hyväksymältä yksityiseltä palveluntuottajalta.

Hyvinvointiosuuskunta Gerbera on Tornion, Keminmaan, Kemin, Iin ja Oulun hyväksymä palvelusetelituottaja.

Palvelusetelin arvo määräytyy tulojen perusteella. Lisätietoja saat kotikuntasi palveluohjaajilta. Työntekijämme opastavat tarvittaessa hakuprosessin käynnistämisessä.

Asiakkaalla tulee olla voimassa oleva päätös ennen palvelusetelipalveluiden aloittamista.

Takaisin ylös